Hoe je een perfecte scheerbeurt krijgt

Het perfecte scheerresultaat krijgen is niet eenvoudig. Er is een grote verscheidenheid aan producten, hulpmiddelen en technieken die je kunt gebruiken, en scheerirritatie, snijwonden en huidirritatie dreigen voortdurend je huid te ruïneren. Met de tips in deze handleiding vertrouwen we er echter op dat u nooit meer terug wilt naar uw oude manier van scheren:

  1. Zorg ervoor dat het gebied dat u wilt scheren warm en zacht is. Dit is een van de beste manieren om heerlijk glad te scheren zonder scheerbrand en irritatie. Haar dat door water wordt verwarmd en verzacht, wordt zwakker en is gemakkelijker te knippen.
  2. Gebruik een goede scheerzeep of scheerschuim. Je wilt dat de zeep rijk en crème wordt, zodat het mesje na het aanbrengen soepel over je huid glijdt. Minder weerstand betekent een scheermesje dat langer meegaat!
  3. Zorg ervoor dat het mes altijd scherp is. Een bot scheermes is misschien wel de grootste reden voor scheerbrand en irritatie. Ongeacht het aantal scheerbeurten: als het mesje moeilijk te gebruiken wordt, moet u het vervangen.
  4. Spoel de scheerkop af onder heet water voordat u begint: Verwijder na elke of twee bewegingen het haar dat tussen de mesjes zit. Houd het scheermes in een hoek van 30°: Houd de hoek van de kop van het scheermes op ongeveer 30 graden ten opzichte van het huidoppervlak.
  5. Maak korte bewegingen: Een veiligheidsscheermes heeft geen roterende kop zoals wegwerpscheermesjes, dus houd hier rekening mee en gebruik korte bewegingen over lange bewegingen.
  6. Laat het scheermes het werk doen: je wilt niet veel druk uitoefenen. In feite is het uitoefenen van te veel druk meestal het geval als mensen zichzelf snijden. Laat gewoon het gewicht van het handvat van het scheermes al het werk doen!
  7. Spoel uw gezicht af met koud water en dep het na het scheren droog met een handdoek. Gebruik het koelste water dat comfortabel is en dep je huid droog met een schone handdoek.